Agrifert

Fertilizanții foliari Agrifert reprezintă o gamă complexă de produse nutritive  pentru toate tipurile de culturi agricole, ce asigură necesarul de micro și macroelemente în diferite perioade de vegetație.

Fiecare formulă Agrifert a fost concepută pentru a livra un nutrient sau mixtură de nutrienţi specifici și destinați pentru o cultură anumită sau pentru o fază specifică de dezvoltare, intensificând performanţa culturii. Toate elementele nutritive din produsele din gama Agrifert sunt chelatate sau se află sub formă de suspensie ceea, ce oferă o posibilitate de absorție rapidă de către plante. Concentrația sporită de elemente nutritive din produse permite aplicarea unor doze de 3 – 5 l/ha, iar ambalajul de 5 l ușurează considerabil munca.

Agricalc

Carbonat de calciu granulat (95% carbonat de calciu CaCO3 din cretă tehnică, reactivitate 100%)

Unul din factorii strategici în cultivarea plantelor este utilizarea resurselor naturale care îmbunătățesc calitatea și sporesc profitabilitatea. Având o experiență de peste 6 ani în domeniul Cartării Solului și circa 50 000 ha analizate am ajuns la concluzia că principalul factor limitator este aciditatea naturală a solurilor. Din aceste considerente, în multe regiuni din țară nu e posibilă atingerea performanțelor dorite. Pentru a face față acestei provocări și pentru a avea un randament acceptabil, agricultorii sunt nevoiți uneori să utilizeze cantități excesive de fertilizanți, care sporesc creșterea acidității solurilor și au un impact negativ asupra agriculturii. Pentru a depăși aceste impedimente, Agrigoda a făcut cercetări timp de mai mulți ani și ulterior a elaborat formula unică a produsul AgriCALC.

Ce este Carbonatul de calciu?

Starea de sănătate a plantelor și eficiența ulterioară a producției depind de o serie de factori. Factorul cu ponderea cea mai mare fii proprietățile agrochimice ale solului. În condițiile actuale, creșterea acidității solului datorită cultivării intensive și poluării mediului a devenit o problemă gravă.

După cum știm, toate acestea generează un efect foarte negativ asupra creșterii și dezvoltării echilibrate a plantelor. Valoarea pH-ului foarte scăzut a stratului arabil limitează nivelul de absorbție a nutrienților și, totodată, activează absorbția compușilor toxici fiind în detrimentul structurii solului. Prin urmare, apare necesitatea de a utiliza substanțe cu un conținut sporit de Calciu, care la rândul lor, îmbunătățesc asimilarea nutrienților de către plantă, blochează compușii toxici și, ca urmare, îmbunătățesc structura solului.

De ce AgriCALC?

Actualmente pe piață există o mare varietate de amendamente pentru solurile acide. Unele dintre ele prezintă activitate chimică minimă în sol, iar altele cresc în mod semnificativ riscul de supradozaj sau chiar distrugerea culturilor.

În acest context, AgriCALC:

  • Este produs din CaCO3 foarte reactiv și în același timp sigur, obținut din minele de cretă naturală;
  • Are o eficacitate de 10 – 15 ori mai mare decât amendamentul obișnuit deoarece produsul este micronizat, rezultă astfel o suprafața activă de contact a particulelor de neutralizare a acidității solului foarte mare;
  • Granule, ușor de solubile în apă, care accelerează schimbarea rapidă a pH-ului solului și simultan furnizează substanțe nutritive importante plantelor
  • Sporește eficacitaea fertilizanților prin absorbția de azot, fosfor, potasiu, magneziu, bor, etc.
  • Stimulează dezvoltarea microflorei benefice a solului;
  • Îmbunătățește caractersticile fizice ale solului;
  • Granule uniforme și o structură rigide, poate fi aplicat cu ușurință concomitent cu semănatul sau împreună cu fertilizanților în diferite perioade de vegetație a plantelor;
  • Se poate aplica ușor, uniform și fără eliminarea unor cantități mari de praf, cu mașina de aplicat îngrășăminte;
  • Efect maxim chiar dacă nu este încorporat în sol, poate fi folosit în tehnologiile mini-till sau no-till
  • Produs sigur pentru Agricultura organică, produsul deține certificările de rigoare.

Calculator AgriCALC

%
%
182,189,956,926
kg/ha
182,189,956.926
kg/ha
191,778,902.0
T/ha